Slik tar du vare på brillene dine

  • Bruk ikke slipset eller genserermet til å pusse brillene med, men sats på rengjøringsprodukter som er spesielt beregnet på briller. Riktig brillepleie gjør at de holder seg lenger og garanterer bedre syn.
  • Puss glassene med våtservietter for briller eller spray og mikrofiberklut. Ikke vask mikrofiberklutene på høyere temperatur enn 40 °C, og bruk ikke skyllemiddel. Gjør du det, risikerer du renner på glasset neste gang du pusser dem.
  • Riper kan ikke tørkes bort verken fra plast- eller mineralglass. Hvis du har fått en ripe på glassene dine, selv om den virker liten, spres lyset gjennom ripen og irriterer øyet.
  • Brillene dine trenger et hjem! Oppbevar dem i et hardt etui når du ikke bruker dem. Hvis du ikke har brilleetui med deg, kan du legge dem på et trygt sted med glasset opp.
  • Briller liker ikke ekstremt høye eller ekstremt lave temperaturer. Varmen som oppstår i en bil en varm sommerdag, er et eksempel på forhold som glassene dine ikke liker. Det samme gjelder for badstuen eller varmekildene hjemme. Utsett ikke brillene dine for mer ekstreme temperaturer enn nødvendig.

blog-3-img